tisdag 26 april 2011

Det finns bättre och godare alternativ än Findus färdigköpta fiskgratäng

                                    


Idag serverar man fisk Benedictine brytgratäng från Findus i Skurups skolor idag. Här kan du läsa om innehållet. Den innehåller vegetabilisk olja d.v.s palmolja, potatischips och jäst. Ska man sen servera potatismos till det blir det en himla massa kolhydrater, tycker vi. Vi hittade ett nyttigt alternativ som kostar som en skollunch och är snabblagad även från grunden.

Torsk panerad med sesamfrön och saffransstuvad fänkål

1 bit fryst Torsk från Änglamark, ca 130 gram
Fiberhusk
1 Ekologiskt Ägg
½ dl Sesamfrön
Svartkummin
3 msk Smör

Saffransstuvad Fänkål

½ Fänkål
1 msk Smör
1 nypa Saffran
1 msk Vitt Vin
1 dl Grädde
½ tsk Vegetabiliskt Buljongpulver
Havssalt och nymald Vitpeppar
Strimla fänkålen riktigt fint. Fräs lätt i smör, salta och peppra lätt. Strö över buljong och saffranstrådar. Häll över vinet, som får koka in.
Tillsätt grädden, koka upp och låt puttra en stund, tills det blivit en krämig stuvning.
Krydda den tinade torsken med salt, peppar och strö fiberhusk runt om. Doppa sen i uppvispat ägg och sist i en skål med sesamfrön.
Se till så att fröna fastnar runt om, skaka av det överflödiga. Låt ligga och torka lite innan stekningen, så blir stekytan finare.
Bryn smöret till fisken lätt, stek den ett par minuter på var sida, försiktigt så det inte bränns. Dra från värmen och låt eftersteka en stund till.
Fisk kräver inte så hög innertemperatur för att vara färdig, så den här rätten går fort att laga till.
En smörstekt liten morot, cocktailtomat och lite grönt från fänkålen som garnering.  Snabbmat på gourmetvis!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar